101 Cookbooks on yksi ulkomaisista lempiblogeistani. Heidi Swanson tekee monipuolista ja terveellistä (kasvis)ruokaa, joka kaiken lisäksi näyttää uskomattoman herkulliselta. Heidi ei taaskaan tuottanut pettymystä, kun teimme blogin ohjeella sieni-riisipaistosta.

Sieni-riisipaistos

4 hlölle

7,2 dl keitettyä tummaa riisiä (ehkä reilu 3 dl keittämätöntä)

öljyä

225-300 g sieniä (suosittelemme laittamaan sieniä paljon, alkuperäisessä ohjeessa oli vain 225 g, itse laitoimme sen verran herkkusieniä ja lisäksi pienen pussin paistettuja kantarelleja)

1 iso sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

mustapippuria

2 munaa

1 prk (200g) raejuustoa

1 prk (2 dl) creme fraichea (kevytversiot toimivat myös)

1/2 tl suolaa

parmesaania raasteena

(käytimme myös paahdettuja manteleita ja kuivattua persiljaa koristeluun)

Keitä riisi kypsäksi (mieluummin hieman liian raa'aksi kuin liian kypsäksi). Pilko sienet ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Voitele uunivuoka ja pistä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää hyppysellinen suolaa ja paista sienet. Lisää sipulit ja valkosipulit. Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet kunnolla. Siirrä paistinpannu pois levyltä. Sekoita riisi sieni-sipuliseokseen. Riko munien rakenne isossa kulhossa. Lisää munaseokseen raejuusto, creme fraiche ja suola.

Sekoita riisi-sieniseos muna-raejuustoseokseen. Kaada koko komistus uunivuokaan ja ripottele päälle reilusti raastettua parmesaania. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 30 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes pinta on kullanruskea (n. 20 min).