Jos teillä on hyviä lounaseväsehdotuksia, niin kaikki sellaiset otetaan ilolla vastaan! Pelkällä fetasalaatilla tai tomaattikeitolla en työpäivää pärjää, eli täyttävämpää ruokaa haetaan. Nopea valmistaminen olisi plussaa, kun aina ei ehdi hauduttelemaan tuntikausia.
Rosmariinipaistos
n. 4 hlölle
reilu öljytilkka
mausteita (paprikajauhetta, soijakastiketta, yrttejä)
1 iso tai pari pienempää sipulia
2 dl tummaa soijarouhetta kuivana
1/2 dl oliiviöljyä
Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteita makusi mukaan. Lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki mausteöljyssä. Sekoita joukkoon kuiva soijarouhe ja sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Paistele soijarouhetta kevyesti, sekoitellen ja lisäillen mausteita välillä. Jatka näin, kunnes soijarouhe ei enää ime nestettä itseensä.
Viipaloi perunat ja porkkanat ohuehkoiksi lastuiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Laita juurekset astiaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Karsi rosmariininoksista lehdet ja lisää ne vuokaan kasvisten sekaan ja pyörittele ainekset sekaisin. Kaada sekaan oliiviöljyä. Levitä puolet kasviksista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle soijarouhe-sipuliseos ja levitä sitten päälle loput kasvikset. Kaada vuokaan kylmää vettä sen verran, että perunat lähes peittyvät. (Meillä olisi riittänyt reilusti vähempikin vesimäärä.) Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes neste on suurimmaksi osaksi imeytynyt.