Tajusimme viime keväänä, että toastien tekeminen onnistuu myös vohveliraudalla, kunhan paistamisen alussa hieman painaa vohvelirautaa. Teemmekin vohveliraudalla varmaan useammin toasteja kuin vohveleita! Toasteja voi varioida loputtomasti, ja alla onkin yksi valikoima, josta toastin voi rakentaa.



Rukiiset toastit

ruispaahtoleipää
pestoa
punasipulia ohuina renkaina
tomaattia ohuina siivuina
paprikaa pitkinä suikaleina
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja pilkottuna
vuohenjuustoa pilkottuna
mozzarellaa viipaleina
rasvaa paistamiseen

Voitele kaksi paahtoleipää pestolla (tai margariinilla, tuorejuustolla jne.). Kokoa haluamiasi täytteitä yhdelle leivälle, ja paina toinen leipä kanneksi. Lisää hieman rasvaa vohvelirautaan ja paista toastia muutamia minuutteja, kunnes leipä on saanut väriä ja juusto sulanut. Vohvelirautaa kannattaa painaa hieman paistamisen alussa, niin toasti paistuu tasaisesti. Leikkaa valmis toasti kahtia ja tarjoa lämpimänä.