Saimme jälleen laatikollisen ihanaa kurkkua ja tomaattia, ja teimme niistä iltapalaksi salaattia. Vuohenjuuston ja pähkinöiden paahtaminen uunissa on taitolaji, jonka opettelemista täytyy jatkaa: pähkinät paahtuivat liikaa, ja vuohenjuusto ei ehtinyt saada väriä ennen sulamista. Ensi kerralla paahdamme pähkinät kyllä pannulla, niin niitä on helpompi valvoa. Jos jollain on vinkkejä vuohenjuuston suhteen, niin otamme niitä ilomielin vastaan! Vuohenjuustoksi kannataa muuten valita tuommoista isokiekkoista juustoa, on paljon maukkaampaa kuin se pieni pötkö!



Vuohenjuustopähkinäsalaatti

salaattia (esim. tammenlehti)
kurkkua
tomaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
vuohenjuustoa
pähkinöitä ja siemeniä (esim. pinjansiemen, auringonkukansiemenet, cashewpähkinät)

Käännä uuni päälle (grilli 225C), ja asettele vuohenjuustot ja pähkinät odottelemaan pellille. Revi salaatti ja pilko kurkku ja tomaatit. Asettele lautaselle salaatti, kurkut, tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Kun uuni on lämmin, työnnä pelti ylimmälle tasolle. Vahdi tiukasti, joudut varmaankin ottamaan ensin pähkinät pois. Ota pelti uunista kun juusto on hieman sulanut (ja hyvässä lykyssä paahtunut). Asettele juusto ja pähkinät ja nauti!