Pestopasta on ihanaa! Tämä ohje on aika voimakkaan makuinen; jos olet vielä samana päivänä poistumassa kotoa, kannattaa valkosipulin määrää ehkä vähentää. ;) Öljyn määrää muuttamalla pestosta saa tahnamaisempaa tai löysempää oman maun mukaan. Me olemme laittaneet öljyä puoli desiä, mutta monessa ohjeessa sitä laitetaan desi.



Pestopasta
2 hlöä

(tummaa) pastaa
1 ruukku basilikaa
1/2 ps (50 g) pinjansiemeniä
50 g parmesan-juustoa
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan, ja valmista sillä välin pesto. Laita kulhoon pinjansiemenet, parmesan ja pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Pese basilikat ja nypi lehdet muiden aineiden joukkoon. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tämän jälkeen oliiviöljy muutamassa erässä ja sekoita sauvasekoittimella sopivaksi. Sekoita valmiiseen pastaan ja tarjoile heti.