Hesarin Ruokatorstai-kirjasta löytyi hyvä porkkanapastan ohje. Lisäsimme ohjeeseen reilusti basilikaa, mutta muuten noudatimme alkuperäistä. Hyvää oli!

Maccheroni alle carote

250 g porkkanaa
20 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl konjakkia
1 dl pinjansiemeniä
½ kasvisliemikuutiota
½ dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, mustapippuria
nippu basilikaa
350 g pennepastaa


Leikkaa kuoritut porkkanat viisisenttisiksi tikuiksi. Kuumenna voi ja öljy wokkipannussa. Kypsennä porkkanatikkuja sekoitellen kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää konjakki, sekoita ja haihduta. Lisää liemikuutio, pinjansiemenet ja kerma. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja sulata se joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria. Lisää aivan lopuksi pilkottu basilika. Sekoita keitettyyn pastaan, tarjoa heti.