Blogimatka jatkuu taas, ja tällä kertaa vuorossa on mielenkiintoinen Tasty palettes. En aluksi lämmennyt blogille, sillä se tuntui hieman sekavalta. Tarkempi tutkailu paljasti kuitenkin valtavan määrän mielenkiintoisia reseptejä. Vai mitä mieltä olet välipalapatukoista, makeista porkkanamuffinsseista, perunaleivästä, tomaattitahnasta, mansikka-raparperipaistoksesta tai purjo-tofupiiraasta?

Päädyimme tekemään kuitenkin tulista kikhernepastaa. Ihan siksi, että oli nälkä, ruoka oli nopeatekoinen, ja aineetkin löytyivät kaapista. Lopputulos oli maistuva, ja cayennepippuria oli juuri sopivasti (eli melkein liikaa, muttei kuitenkaan).

 

Cayennepippurilla maustettu kikhernepasta

3(-4) hlölle pastan määrästä riippuen


1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

öljyä

1 tl kuivattua rosmariinia tai 1 rkl tuoretta

0,5 tl cayennepippuria tai maun mukaan

1 tlk (yrttimaustettua) tomaattimurskaa

1 tlk kikherneitä (tai vastaavasti itse liotettuja ja keitettyjä)

2 dl vettä

mustapippuria

suolaa

yli 250g pastaa (meillä oli 250g, ja kastiketta oli liikaa suhteessa pastaan)

100 g fetaa murustettuna

tuoretta tai kuivattua persiljaa

 

Pistä pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljytilkassa paistinpannulla. Lisää rosmariini ja cayennepippuri, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska ja kuumenna.

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Lisää puolet kikherneistä ja parisen desiä vettä kastikkeeseen. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. (Roiskumisen estämiseksi suosittelen tekemään tämän vaiheen erillisessä astiassa.) Lisää maun mukaan mustapippuria, suolaa ja cayennepippuria. Heitä joukkoon myös jäljelle jääneet kikherneet. Kuumenna kastike uudestaan kiehumispisteeseen.

Sekoita kastike valmiin pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele pastan päälle persiljaa ja murustele reilusti fetaa.Tarjoile heti. Jos tuli liian tulista, tarjoa ohessa myös vaaleaa leipää.