Pakastimemme on saanut jo mukavasti täytettä talven varalle, eilenkin teimme kahta eri hilloa. Banaani-karviaishillosta kirjoitan seuraavaksi, mutta alla "ohje" mausteiseen raparperihilloon. Fariinisokeri ja mausteet tekivät hillosta aivan hillittömän hyvää, kannattaa kokeilla! Mausteiden käytössä ei kannata turhia kursailla, sillä raparperin voimakkuus peittää helposti muut maut alleen.

1817685.jpg

Mausteinen raparperihillo

raparperia
pieni tilkka vettä
fariinisokeria
(hillo)sokeria
vaniljasokeria
pala inkivääriä
kanelia
hitunen kardemummaa

Pilko raparperit ja heitä kattilaan. Lisää tilkka (jotta ei pala) ja hieman fariinisokeria (jotta mehustuu nopeammin). Keitele seosta kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä, muista sekoitella usein. Lisää sokereita ja mausteita maun mukaan ja keittele valmiiksi. Sopii esimerkiksi lettujen tai pannukakun kera.