Kaapista löytyi raejuustopurkin loppu, ja Kasvisherkkuja juhlaan-kirjasta raejuustolettujen ohje. Ratkaisu: aamiaiseksi nautittiin nopeasti valmistuvia raikkarilettusia. Näiden kanssa sopisi varmasti suolainenkin täyte, mutta me söimme letut vaniljajätskin kera. Toimii!



Raejuustoletut
2-3 hlölle

1 dl graham- tai hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinjauheta
2 tl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
250 g raejuustoa
tilkka öljyä
rasvaa paistamiseen

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, raejuusto ja tilkka öljyä. Sulata pannulla nokare rasvaa. Nosta pannulle kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa, ja paista kunnes taikina on vähän hyytynyt ja pinta kuplii. Käännä ja paista kullanruskeaksi. Tarjoa kuumana makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.