Kaikenlaiset piirakat on aina mukavia, tällä kertaa kokeiltiin paprikapiirakkaa. Pohja on sama vanha hyväksi havaittu, nyt siihen tosin tuli pizzanteosta ylijäänyttä paseerattua tomaattia. Paseerattu tomaatti lisäsi nesteen määrää, joten myös leseiden määrää lisättiin. Reseptin kirjoittamiseen tuli hieman viivettä, mutta pääasia että se nyt on täällä. Piirakka oli tosi hyvää, ja paseerattu tomaatti teki pohjasta hauskan oranssia. Hyvää viikonloppua, ja muistakaa äänestää suosikkianne tammikuun ruokahaasteessa!



Paprikapiirakka
piirakkavuuallinen, halk. 26-27cm

Taikina:
50g leivontaan sopivaa margista
0,3dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl paseerattua tomaattia
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaura- tai vehnäleseitä

Täyte:
3 (eriväristä) paprikaa
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
(oliiveja)
1-2 dl raastettua emmentaljuustoa
1,5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

Aloita täytteestä: Pistä uuni lämpiämään 200C. Puolita paprikat ja siivuta sipuli. Asettele paprikat leivinpaperoidulle pellille leikkuupinta ylöspäin ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Pistä pellille myös sipulirenkaat ja kuorimattomat valkosipulinkynnet. Paahda uunissa n. 20min ja siirrä jäähtymään.

Tee taikina kun paprikat ja sipulit ovat uunissa. Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe veteen ja lisää margariiniin. Lisää muut aineet yllä mainitussa järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja paista 200C reilu 5min.

Kun piirakkapohja on paistunut viitisen minuuttia, levitä sipulit pohjan päälle. Lisää tämän päälle paprikat (ja oliivit). Raasta juusto ja ripottele päälle. Irrota valkosipulinkynsistä kuori ja muussaa ne kulhon pohjalla. Lisää joukkoon kananmunat, maito ja mausteet, ja sekoita huolellisesti. Kaada munamaitoseos piirakan päälle. Paista 20-30 min, kunnes piirakka on täysin hyytynyt ja saanut myös väriä.