Tämä viikko sujui kiireisesti, eikä eikä ensi viikko ole juuri sen rauhallisempi. Kiireen keskellä teimme eilen linssikeittoa 101 Cookbooks-blogin ohjeella, ja jatkoimme samalla blogimatkaa. 101 Cookbooks-blogissa on upeita kuvia ja mielenkiintoisia ohjeita, kannattaa käydä vilkaisemassa. Keitto oli ihan hyvää, mutta maustamista se vaati! Jos et jaksa tehdä sahramijogurttia, smetana sopii varmasti myös.



Linssikeitto sahramijogurtilla
3-4 hlölle

2,5 dl vihreitä linssejä
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400-500 g tomaattimurskaa
2,5-5 dl vettä
100g lehtikaalia
mausteita

kreikkalaista jogurttia / bulgarianjogurttia
tilkka vettä

sahramia
suolaa

Huuhtele linssit ja keitä linssit juuri ja juuri kypsiksi. Valmista linssien kypsyessä jogurtti: kuumenna tilkka vettä, ripottele siihen sahramia ja sekoita. Sekoita sahramivesi ja suola jogurttiin, ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Kun linssit ovat valmiita, siirrä ne sivuun ja lorauta kattilanpohjalle reilu tilkka öljyä. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota reilusti kattilassa. Lisää tomaattimurska, linssit ja pari desiä vettä. Keittele tovi jos toinenkin (me keitettiin reílusti kauemmin kuin alkuperäisessä ohjeessa). Huuhtele lehtikaalit, poista paksut keskiruodot ja pilko pienemmäksi. Lisää lehtikaalit ja mahdollisesti vettä. Mausta sopivasti, ja jatka keittämistä ainakin viitisen minuuttia. Tarjoile sahramijogurtin tai smetanan kanssa.